نمایش محتوای سبز

1401/9/27
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری:
مأموریت ایجاد ۵ غول فناوری صنعت پتروشیمی با مشارکت هلدینگ خلیج فارس
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با تقدیر از عزم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس برای افزایش سهم دانش بنیان ها در پروژه های فعال خود گفت: از صنعت پتروشیمی کشور و به طور خاص از هلدینگ خلیج فارس که هم در گفتمان و هم در عمل پیگیر توسعه حضور دانش بنیان ها در این صنعت بوده است، تشکر می‌کنم. چراکه این اقدام ارزشمندی است و به دانش بنیان شدن صنعت کمک می‌کند.

به گزارش روابط عمومی پترول، روح الله دهقانی فیروزآبادی در آیین آغاز به کار نخستین همایش و نمایشگاه «پتروفن» اظهار کرد: هر کشور چند مزیت ویژه دارد که باید آن را به درستی شناسایی و از آن استفاده کند. مزیت ویژه کشور ما صنعت نفت و زنجیره ارزش آن است. اگر اشتباه انتخاب کنیم، یا به خاطر تمامیت خواهی سراغ حوزه هایی برویم که مزیت ویژه ای نداریم، بازنده خواهیم بود.

وی ادامه داد: بنابراین اگر بخواهیم در زمینه توسعه دانش و فناوری کار کنیم، اولین بخشی که باید به آن باید توجه کنیم، صنعت نفت و زیر مجموعه آن است.

دهقانی با بیان اینکه ۵۰ سال قبل صرف داشتن منابع انرژی‌ جایگاه یک کشور را در جهان ممتاز می کرد، افزود: اما اکنون وارد دوره ای شده ایم که دیگر داشتن منابع طبیعی انرژی مزیت نیست. علت این است که فناوری با نفوذی که در این صنعت کرده، به قدری ارزش افزوده ایجاد کرده است که در مقابل تجارت ماده خام برتری دارد. در برخی موارد ارزش افزوده تجارت مواد خام ۸۰ درصد است اما به کمک فناوری حتی می‌توان به هزار درصد ارزش افزوده دست یافت.

دهقانی با بیان اینکه اگر صنعت نفت مزیت این کشور است، باید به طور جد به بحث نفوذ فناوری به این صنعت نیز توجه کرد، گفت: این موضوع منجر به ارتقای بهره وری و کاهش هزینه ها می شود. در غیر این صورت، صنعت نفت ارزش چندانی برای ما نخواهد داشت. به عبارتی، این صنعت به همان اندازه که صاحب فرصت است، در تهدید هم هستید و این تهدید هم جدی است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده که قریب به 35 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی و پایین دست آن سرمایه گذاری شود، افزود: هلدینگ خلیج فارس بزرگترین بازیگر این عرصه است که همین حالا ۱۵ میلیارد دلار پروژه فعال دارد. این یک عرصه مهم برای ارزش آفرینی از طریق استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیان و فناور است.

وی ادامه داد: در ۲ تا۳ سال های گذشته صنعت نفت رتبه نخست استفاده از کارگروه ساخت بار اول در معاونت علمی را داشته که برای استفاده از توان تولید داخل نزدیک به ۱۲۰ میلیون دلار همکاری تعریف کرده است. ذی نفعان این پروژه ها اذغان می کنند که به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری ۸ دلار منفعت ایجاد شده است. به بیانی دیگر، کاری که باید یک میلیارد دلار برای آن هزینه می‌شد با ۱۲۰ میلیون دلار مدیریت شده است.

دهقانی با اشاره به ۱۵ میلیارد دلار پروژه فعال هلدینگ خلیج فارس عنوان کرد: اگر حداقل ۱۰ درصد از این ۱۵ میلیارد دلار به توان دانش بنیان ها اختصاص یابد، یکی از بزرگترین اتفاقات دنیا را در ساختن شرکت های بزرگ فناور در صنعت پتروشیمی رقم می‌زند.

وی ادامه داد: با این اقدام، بازار مصرف واقعی در توسعه دانش بنیان ها شریک می شود. لذا این اهتمام مجموعه هلدینگ خلیج فارس در ایجاد فرصت بازار برای تولید نوآوری، عزم مقدسی است که می‌تواند اتفاقات مهمی را رقم بزند.

دهقانی با اشاره به وجود غول های فناوری و شرکت های بزرگ فناور در کشورهایی که دسترسی به منابع انرژی‌ ندارند، گفت: سیاستی که دنبال می‌کنیم این است که با ایجاد کنسرسیوم میان شرکت های دانش بنیان ما نیز در سال های آتی غول های فناوری در کشور داشته باشیم که حتی دانش فنی صادر کنند. در کشور حدود هزار شرکت دانش بنیان وجود دارد که مدعی هستند توان کار در این زمینه را دارند. لذا با کنسرسیوم سازی این مجموعه ها و بزرگ کردن آنها در حوزه نفت و پتروشیمی، به عنوان صنعت مادر و مزیت اقتصادی کشور، می توانیم حتی فناوری صادر کنیم.

وی در آخر گفت: به نظر می رسد هلدینگ خیلج فارس می تواند با ادامه این سیاست و دست‌یابی به اهدافی که برای رویداد پتروفن طراحی کرده، در سال های آتی به ایجاد حداقل ۵ ابرشرکت فناور، دانش بنیان و مولد کمک کند. اینکه از دانش بنیان شدن اقتصاد و صنایع حرف می‌زنیم مفهومی است که باید به آن درست توجه شود و تصور می‌کنم که هلدینگ خلیج فارس به مفهوم آن رسیده است.

 

کپی لینک کوتاه